Van mijn migraine af zonder medicijnen

Mijn naam is Peter en ik ben bij Bertha terecht gekomen nadat ik twee keer heb moeten afkicken van de medicijnen tegen migraine. Ik slikte zoveel dat mijn arts mij geen nieuwe medicijnen meer wilde voorschrijven omdat ik teveel gebruikte. Dat klopte ook ik was er echt aan verslaafd en dat merkte ik pas toen ik er verplicht mee moest stoppen. Ik wist niet hoe ik een aanval moest doorstaan zonder medicijnen. De pijn was niet te hanteren, gewoon pijnstillers slikte ik wel maar die deden helemaal niets.

Nadat ik de eerste keer was afgekickt mocht ik weer voorzichtig beginnen met het nemen van medicijnen maar al snel zat ik weer op de oude hoeveelheid. Op het internet heb ik gezocht naar andere manieren om mijn migraine aan te pakken. Van alles heb ik geprobeerd maar niets hielp voldoende. Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat het mij niet meer uitmaakte wat ik maar moest doen als ik maar van de migraine af zou komen.

De eerste keer bij Bertha had ik eindelijk weer een beetje hoop op een oplossing maar daar durfde ik ook weer niet in te geloven want stel je voor dat het weer niet zou werken, wat kon ik dan nog doen? Mijn achterliggende oorzaak was eigenlijk snel duidelijk. Ik heb niet een hele fijne jeugd gehad, veel onveiligheid, veel verschillende adressen gewoond, en zelfs een tijdje uit huis geplaatst omdat de kinderbescherming vond dat het niet langer verantwoord was dat ik en mijn zusje nog langer thuis zouden wonen.

Samen met Bertha heb ik hier aan gewerkt, het duurde wel even voordat het bij mij ook resultaat had. Ik ben in totaal vier keer bij Bertha geweest en inmiddels heb ik nog maar heel weinig aanvallen. Als ik nu een aanval heb kan ik gewoon medicijnen slikken maar meestal is dat ook niet nodig omdat ze lang niet zo zwaar zijn als ze vroeger waren.

Ik ben heel erg tevreden met het resultaat. Niet alleen omdat ik nog maar heel weinig migraine heb maar eigenlijk nog meer omdat ik anders in het leven sta. Ben niet meer zo achterdochtig naar mensen toe. Ben niet langer bang dat ze mij iets aan willen doen. Ik voel me weer veilig met mezelf.

Bertha dankjewel voor je vertrouwen en je geduld met mij. Ik ben blij dat ik bij jou terecht ben gekomen en nu een ander leven heb.

Meer lezen over de aanpak van Bertha? Download het gratis ebook van Bertha.

MENU