Ik had dit traject voor geen goud willen missen

Eens in de drie weken had ik een migraine aanval. En natuurlijk altijd op die momenten dat het helemaal niet uitkwam. Werkafspraken die ik dan moest afzeggen omdat ik weer migraine had.

Bertha had mij al eens verteld hoe zij van haar migraine was afgekomen en hoe ze dit bij anderen deed maar dat was voor mij een beetje abracadabra. Zweverig en onbekend dus ik dacht dat is niks voor mij.

Ik dacht voor mezelf ik moet gewoon anders mijn dingen gaan doen en dan zal het wel overgaan. De frequentie van mijn migraine aanvallen werden steeds sneller. Het leek wel alsof mijn hoofd steeds sneller vol was. Op een gegeven moment zag ik niet echt een uitweg meer voor mijn migraine dus tja dan ga je dat toch maar een keer proberen.

Ik ging eigenlijk zonder enige verwachtingen van start. Ik dacht het zal wel, ik ben benieuwd. Als je een pil tegen migraine krijgt van de dokter, dan heb je wat in de hand en neem je in. Dit zijn we wel gewend. Maar als deze niet meer helpen!!!!!! Met dit traject weet je niet van te voren wat het met je gaat doen. Ik wist wel dat het aan mezelf lag maar niet op wat voor manier. En daar heb ik gedurende het traject wel heel veel inzicht in gekregen. In het begin had ik tussen de afspraken door nog wel een aantal keren migraine.

De hypnose beleefde ik eigenlijk anders dan ik verwachte. Ik had er eigenlijk wel meer van verwacht. Ik was wel verbaasd hoe echt de dingen dan zijn en de emoties die daar dan bij horen. Als andere mensen aan mij vragen hoe dat was dan zeg ik ja je bent er eigenlijk gewoon bij en je weet ook na afloop nog precies wat er is gebeurd en wat je hebt gezegd.

Sinds driekwart jaar heb ik geen migraine meer. Het lijkt ook wel of ik gemakkelijker tegen dingen aan ben gaan kijken. Ik probeer veel meer de plus kant te benaderen in plaats van de negatieve. Ik ga veel meer uit van mezelf uit in plaats van de ander. Het grootste verschil is denk ik wel dat ik niet meer zo in de stress raak van gebeurtenissen waar ik dat vroeger wel bij had, en dat geeft veel meer rust.

In het begin vond ik het wel heel spannend en het komt allemaal ook wel dichtbij. Je moet er wel voor open staan om dit te willen. Er kwam bij mij best wat naar boven en dat heeft mij wel tijd gekost om dat weer op een rijtje te zetten. De boel wordt tijdens het traject wel op scherp gezet en dat is ook nodig. En Bertha zorgt er ook wel voor dat je er niet omheen gaat maar er daadwerkelijk mee aan de slag gaat.

Volgens mij is de manier waarop Bertha werkt vooral geschikt voor mensen die met zichzelf aan de slag willen en er open in staan. Ik had het traject voor geen goud willen missen, ik ben van mijn migraine af en ik doe dingen nu heel anders dan daarvoor en dat maakt voor mij een groot verschil.

Ik ben Bertha erg dankbaar.

Jan-Roelof Betten, Elsloo

MENU