Top 2000, top 500, top 10

Zo aan het einde van het jaar struikel je bijna over de lijstjes. Op veel plekken staat de radio aan om te luisteren naar de top 2000. Er zijn lijstjes met de best verdienende Nederlanders, de top 500. Lijstjes met de beste sport prestaties, de beste boeken, de meest invloedrijke mensen in Nederland, etc.

En in al deze bovengenoemde lijstjes staan ook mensen met migraine. In de top 2000 staat Elvis (had migraine), de best verdienende Nederlanders (die hou ik even geheim), sporters (Daphne Schippers), schrijvers (Theodor Holman) en op het lijstje van de meest invloedrijke Nederlanders (Rijkman Groenink), etc.

Er staan er vast nog wel meer tussen waar ik het niet van weet. Migraine is nou niet iets wat zichtbaar is, je op je cv vermeld, of waardoor je op zo’n lijst komt te staan.

Om maar in de sfeer te blijven van de lijstjes. Op de website www.migraine.com  vond ik een lijst met de top 10 triggers van migraine:

  1. Stress
  2. Geluid/lawaai
  3. Vermoeidheid
  4. Overslaan van maaltijden
  5. Hormonen
  6. Slaap (te veel/te weing)
  7. Weersveranderingen
  8. Fel licht
  9. Geuren
  10. Alcohol

Triggers die het proces van migraine in gang zetten maar niet de onderliggende oorzaak zijn. Misschien is jouw onderliggende oorzaak wel dezelfde als die van mij. Welke dat is kun je lezen in het gratis e-book.

MENU