ssstt

Via mijn werkgever kwam ik in contact met Bertha. Ze hield bij mijn werkgever een lezing over migraine en hoe ze daar van af was gekomen. Ik herkende veel van mezelf in haar verhaal en heb na afloop van de lezing ook meteen een afspraak gemaakt. Het was fijn dat mijn werkgever betaalde maar anders had ik het zelf betaald.

Vanaf mijn vijftiende heb ik al migraine en dit kwam ook in de familie voor. Als ik ongesteld moest worden had ik een paar dagen daarvoor een aanval maar ook tussendoor had ik nog wel eens een aanval. Ik voelde een aanval lang van te voren aankomen. De dag voor de aanval had ik vaak heel veel trek in zoetigheid en was ik overactief. De dag van de aanval heb ik het gevoel alsof ik bij de kleinste beweging uit elkaar kan spatten van pijn. Als ik toch beweeg wordt ik vaak misselijk en moet ik overgeven.  Ik was voor twee dagen compleet uitgeschakeld. Ik gebruikte medicijnen maar die hielpen steeds minder. Als een zombie bracht ik de dagen door. Mijn man, moeder en schoonmoeder hielden het huishouden draaiend. Mijn kinderen wisten precies wat ze te doen stond als ik met een migraine aanval in bed lag. Stil zijn, twee dagen lang!

Mijn verwachtingen vooraf waren hoog. En aan de andere kant was ik ook bang dat het bij mij niet zou werken. En dat ik daar dan heel teleurgesteld over zou zijn, dat het dan nog niet over zou zijn.

Twee jaar ben ik nu zo goed als migraine vrij. Een enkele keer heb ik nog een aanval maar dat is niet te vergelijken met vroeger. Het is minder heftig en minder lang, eigenlijk prima te doen. De eerste paar keren was ik wel bang dat het helemaal weer terug zou komen maar daar ben ik nu niet meer bang voor.

In totaal ben ik vijf keer bij Bertha geweest. Wat ik fijn vond was dat er voldoende tijd tussen de verschillende afspraken zat zodat ik ook goed het verschil kon merken. In totaal heeft het traject een half jaar geduurd. Tussen de afspraken door heb ik volgens mij nog wel een paar aanvallen gehad maar dat weet ik eigenlijk niet zo goed meer.

De hypnose vond ik niet eng of zo. Ik doe veel aan mindfullnes, yoga en meditatie en dat is een beetje dezelfde gewaarwording. Alleen door de hypnose ben je daar voor mijn gevoel wel sneller. Bertha heb ik als een heel prettig persoon ervaren. Ze is deskundig en wat ook fijn is ze weet wat migraine is. Daardoor nam ik ook wel snel dingen van haar aan, wat ik normaal niet doe, want dan denk ik ja dat zal wel maar jij weet niet wat migraine is.

Ik ben echt superblij dat ik van mijn migraine af ben. Maar daarnaast ben ik ook wel veranderd, ik durf meer op mijn eigen oordeel te vertrouwen en heb meer rust in mezelf. En mijn gezin heeft weer alle dagen van de maand iemand die aanwezig is. Dit traject kan ik zeker aanbevelen aan anderen en dat doe ik ook al!

Groet, Nanda

Wil je meer controle krijgen over jouw migraine aanvallen dan kan ik je van harte mijn boek en online programma aanbevelen. Daarin leer je in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval.

MENU