[rubriek] Hoe gaat het met?

Een vraag die mij regelmatig gesteld wordt: Bertha heb jij nu echt nooit meer migraine? Door de jaren heen hebben veel mensen hun ervaringsverhaal met jullie gedeeld op de website. Nu heb ik het plan opgevat om deze mensen opnieuw te benaderen en hun te vragen hoe het nu met ze gaat. Wat is er veranderd na het traject, en natuurlijk de vraag: hoe gaat het met hun migraine.

Om met mijn eigen verhaal te beginnen. Nee, ik heb echt nooit meer migraine. Ja, ik heb nog wel eens hoofdpijn. Maar zoals jullie weten zit er een wereld van verschil tussen hoofdpijn en migraine. Vorig jaar rond deze tijd had ik een moment dat ik dacht oh nee het zal toch niet waar zijn. Mijn vader lag op zijn sterfbed en de weken voorafgaand aan zijn overlijden was ik veel bij mijn ouders. De rest van mijn leven stond stil en ondanks het verdriet en het afscheid nemen van mijn vader was het ook een bijzondere tijd. Om zo dicht bij te mogen zijn.

De begrafenis was geweest en ik kwam thuis en voelde me uitgeput. Lichamelijk en emotioneel was ik op. En ik voelde de voortekenen van een migraine aanval. Ik stelde mezelf de vraag waar heb ik nu behoefte aan? Slapen! Dus ben ik op de bank gaan liggen en heb 6 uur achter elkaar geslapen, werd stijf wakker maar zonder een spoortje hoofdpijn/migraine. En ach als ik wel een migraine aanval had gekregen dan had ik dat gesnapt. Ik had er begrip voor gehad als mijn lichaam op de noodrem had getrapt om verplicht rust te nemen door middel van een migraine aanval.

In de volgende editie dus een nieuwe hoe gaat het met …

MENU