Elke ochtend is het weer spannend met wat voor hoofd ik wakker word.

Sinds 2011 heb ik last van migraine. Het jaar daarvoor ben ik een tijd uit de running geweest vanwege een burnout, drukke baan, gezin met drie jonge kinderen. Ik pas dus precies in de groep met de meeste kans op een burnout. Raar dat je van de ene op de andere dag gewoon niets meer kunt.

Nadat ik na een tijd mijn werk weer oppakte begon niet zoveel later mijn migraine. Soms 1 keer per maand, soms een paar weken achter elkaar, soms een tijdje niet. Heb altijd het idee gehad dat dit nog een restant was van mijn burnout. Een soort waarschuwingssysteem dat mij er voor waarschuwde dat ik nu rustiger aan moest doen.

Nu wil ik nooit meer een burn out maar iedere ochtend wakker worden en dan maar kijken hoe mijn hoofd er dan bij staat is ook niet fijn. Ik ben bij Bertha gekomen door een blogbericht van haar dat ik tegenkwam op facebook. Nadat ik meer info had opgevraagd heb ik vrij snel een afspraak gemaakt. Volgens mij zat ik toen ook net in een periode van veel migraine. Nou dan wil je alles wel doen om er van af te komen. Ik slikte veel medicijnen en kreeg van de huisarts ook te horen dat ik aardig aan mijn limiet zat voor wat betreft deze medicijnen, kortom er moest iets gebeuren.

Met Bertha ben ik aan de slag gegaan om de oorzaak van mijn migraine te achterhalen. En achteraf bleek dat ook de oorzaak van mijn burnout te zijn. Nooit zo over nagedacht maar het klopt wel. Er is een behoorlijke last van mijn schouders gevallen. Ik ben uiteindelijk nog een paar keer vaker bij Bertha langs geweest om nog wat andere zaken aan te pakken. Mijn migraine is weg! Echt waar. Soms kan ik nog steeds niet geloven en zo nu dan check ik nog wel eens mijn hoofd als ik wakker wordt maar het voelt altijd oke.

Bertha, dankjewel, ik ben blij dat ik je heb leren kennen en dat je me zo goed geholpen hebt.

Pauline Smeets, Utrecht

MENU