Niemand weet dat ik migraine heb

Niemand in mijn omgeving weet dat ik migraine heb. Ik schaamde mij er enorm voor. Regelmatig zat ik met mijn leidinggevende om tafel om te praten over mijn hoge ziekteverzuim. En als zij dan vroeg wat daarvan de reden was zei ik: ik heb regelmatig last van griep. Wat voelde ik me toch iedere keer verschrikkelijk tijdens die gesprekken.

Toen ik voor het eerst bij Bertha kwam had zij mij binnen 10 minuten aan het huilen. Het leek wel of eindelijk mijn geheim naar buiten mocht komen. Wat een opluchting. Vanuit huis heb ik heel erg mee gekregen dat je sterk moet zijn en zeker niet je zwaktes mocht tonen. Migraine was volgens mij een enorm teken van zwakte dus niemand mocht dit weten.

Of ik hypnose eng vond? Nee, daar heb ik geen moment over nagedacht. Bij mij was het maken van een afspraak de grootste drempel.

De eerste sessie weet ik nog heel goed. We gingen terug naar het moment van ontstaan van mijn migraine. Ik was zeven jaar oud en ging naar mijn moeder om te zeggen dat ik hoofdpijn had. De reactie van mijn moeder was: niet zeuren dat gaat vanzelf weer over voordat je een oud vrouwtje bent. De angst die ik toen voelde was er weer helemaal. De conclusie die ik daar heb getrokken was dat het pas over zou gaan als ik een oud vrouwtje zou zijn. Bizar wat één zo’n zinnetje voor impact kan hebben.

Toen ik Bertha voor het eerst zag voelde ik me meteen erg bij haar op mijn gemak. Ze weet met een paar vragen tot de kern te komen. Ze is duidelijk en helder en we hebben eigenlijk ook heel veel plezier gehad tijdens de sessies.

Met mijn migraine gaat het goed, ik heb nog geen aanval weer gehad.

Petra, Assen

Wil je meer controle krijgen over jouw migraine aanvallen dan kan ik je van harte mijn boek en online programma aanbevelen. Daarin leer je in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval.

 
MENU