Mijn aanpak

Volgens mij is de oorzaak van migraine een andere. Eens in je leven was migraine een oplossing voor een probleem (lichamelijk, emotioneel, afvoeren van spanning, herstellen van het lichaam, rust, etc.). Het was toen een goede manier om met de situatie om te gaan.

Onbewust proces
Onbewust is er in je hersenen een relatie gelegd tussen bepaalde triggers en het proces van migraine. Zodra één van de triggers aanwezig is, wordt het proces van migraine in werking gezet.

Drie sessies
Mijn aanpak laat zich het beste omschrijven als kort maar krachtig. In gemiddeld drie sessies werken we naar een definitieve oplossing voor jouw migraine. De eerste sessie is gericht op kennismaken en ik zal je heel veel vragen stellen over jouw migraine en de achterliggende oorzaak of oorzaken. Ik heb geen toverstaf waarmee ik jouw migraine kan wegtoveren we gaan hier echt samen mee aan de slag. De sessies geven jouw inzicht over jouw gedrag waardoor jouw lichaam migraine doet. Vaak ligt de oorzaak van migraine in het verleden, zoals dat ook bij mij het geval was. Het voorval weten we meestal nog wel maar niet welke conclusie we daar onbewust uit getrokken hebben en waar we vervolgens de rest van ons leven naar zijn blijven handelen.

Onderliggende oorzaak
Door te achterhalen wat jouw onderliggende oorzaak is en deze op te lossen heeft jouw lichaam geen aanleiding meer om migraine te doen. Soms lukt dit allemaal in één sessie, meestal in twee. Na twee sessies moet je wel echt veranderingen merken in jouw migraine. Of de aanvallen verdwijnen helemaal of ze worden minder in aantal of zijn minder heftig. Mocht je geen enkele verandering opmerken dan gaan we in overleg of het zinvol is om het traject verder af te maken. In de derde sessie bespreken we hoe het gaat en of er nog andere onderliggende oorzaken zijn die aangepakt dienen te worden.

80%
Na drie sessies is ongeveer 80% van de mensen migraine vrij of zijn de migraine klachten aanzienlijk afgenomen.

Snel resultaat
De reden dat er gemiddeld genomen maar drie sessies nodig zijn om een migraine vrij leven te hebben komt omdat ik werk met behulp van hypnotherapie.

Bewust en onbewust
Ons brein bestaat uit twee delen, het bewuste en het onbewuste. Het bewuste deel (5%), is het deel van de rede, logica, ons kritisch denken. Het onbewuste deel (95%) is het deel wat je hartslag, temperatuur, verwerking van je eten regelt, en onze emoties. Met behulp van hypnotherapie krijgen we meer inzicht in onze onbewuste automatische programma van migraine. We komen relatief snel tot de kern van het probleem en als we weten hoe dit probleem ontstaan is kunnen we dat veranderen.

Wanneer je kijkt naar de cijfers is hypnotherapie zeer effectief te noemen. Na een driejarig onderzoek publiceerde het blad Psychotherapy de volgende cijfers:

  • Psychotherapie was na 600 sessies bij 38% van de mensen succesvol
  • Gedragstherapie was na 22 sessies bij 72% van de mensen succesvol (al een enorme verbetering)
  • Hypnotherapie was na 6 sessies bij 93% van de mensen succesvol!

Over mij als therapeut
Net als jij had ik last van migraine – wel meer dan dertig jaar – en heb ik van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Totdat ik mij ging richten op de achterliggende oorzaak met als resultaat dat ik nu al heel lang migrainevrij ben. Inmiddels ben ik al jaren werkzaam als therapeut. In mijn praktijk help ik mensen via mijn aanpak met het op zoek gaan naar de achterliggende oorzaak van hun migraine.

Meer weten
Wil je meer informatie over een individueel traject stuur dan een e-mail naar bertha@demigrainespecialist.nl

MENU