Migrainespecialist heeft de remedie

Als migrainespecialist helpt Bertha Middendorp op een andere manier mensen van hun migraine af. En met succes: na drie sessies in haar praktijk is ongeveer 80% van de mensen migrainevrij of zijn de migraine klachten aanzienlijk afgenomen. Op haar nieuwe website www.demigrainespecialist.nl is alles te lezen over haar aanpak.

Bertha: “Eens was migraine een ‘oplossing’ voor een ander probleem of dat nu lichamelijk of geestelijk is. Voorbeelden kunnen zijn migraine als reactie op herstel van het lichaam na een ziekte, afvoeren van spanning, stress enz. Migraine was als het ware toen een goede manier om met de situatie om te gaan. Ondertussen is er onbewust in de hersenen een relatie gelegd tussen bepaalde triggers en het proces van migraine. Zodra één van de triggers aanwezig is, wordt het proces van migraine in werking gezet. Onze hersenen leren snel en automatiseren graag. Als er eenmaal een relatie is gelegd en er komt een soortgelijke situatie voor dan reageren onze hersenen met dezelfde oplossing. Door te achterhalen wat de onderliggende oorzaak is en je bewust te worden van het achterliggende proces heeft het lichaam geen reden meer om te reageren met migraine.”

In haar praktijk komt Bertha veel mensen tegen die al heel lang last hebben van migraine en al van alles geprobeerd hebben. De reguliere gezondheidszorg richt zich met name op het aanpakken van de triggers van migraine en het bestrijden van de pijn met behulp van medicijnen. Bertha: “Voor de helderheid: ik ben niet zonder meer tegen medicijnen. Echter medicijnen bij migraine bestrijden de pijn, geven soms wat verlichting, maar daarmee haal je de oorzaak niet weg. En dat is nu juist waar mijn aanpak zich op richt en waarmee mensen dus echt gebaat zijn”.

In het verleden had Bertha zelf ook last van migraine, wel meer dan dertig jaar, ze is dus ervaringsdeskundige. Net als vele anderen heeft Bertha van alles geprobeerd medicijnen, accupunctuur, homeopathie, etc. Totdat ze ging werken aan de oorzaak van haar migraine. Om uit te zoeken of dit ook voor anderen zou werken heb ik een onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat het niet alleen voor haar maar gelukkig ook voor anderen werkt. Ze heeft diverse opleidingen gedaan zoals NLP master, HBO medische basiskennis en master Hypnotherapeut en is nu al weer een aantal jaar werkzaam als therapeut en helpt mensen via haar aanpak met het op zoek gaan naar de achterliggende oorzaak van hun migraine.

Bertha heeft een missie: “Migraine kan zoveel invloed kan hebben op iemands leven. Mijn doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen van hun migraine af te helpen, hun vrijheid terug te geven, hun leven terug te geven. Dat gun ik iedereen”.

De nieuwe website van Bertha – www.demigrainespecialist.nl – is live sinds dinsdag 20 maart. Op de website alles over haar aanpak, haar blogs over migraine en ervaringen van cliënten. Ook heeft zij een boek geschreven – te koop via de website – en kun je een online programma volgen. Om meer te weten te komen over Bertha en haar aanpak is er een gratis te downloaden e-book.

(persbericht 21 maart / lancering De Migrainespecialist)

Wil je meer weten? Lees dan mijn gratis e-book of volg mijn webinar op dinsdagavond 29 mei.

Ga naar demigrainespecialist.webinargeek.com/migraine-29-mei voor meer informatie en meld je aan.

MENU