Migraine tijdens zwangerschap

Om de twee weken had ik een migraine aanval van drie dagen. Door de medicijnen kon ik nog wel mijn werk doen maar als ik eenmaal thuis was ging ik naar bed. Tijdens de zwangerschap stopte ik met het nemen van medicijnen, de eerste maanden had ik totaal geen migraine, ik dacht yes, daar ben ik mooi van af, helaas na de eerste maanden was de migraine terug en nog erger dan daarvoor het hele patroon was weg. Na de geboorte van mijn kind heb ik heel lang geen medicijnen genomen maar een aanval gewoon uitgezeten, dat was behoorlijk afzien. Ik wilde liever geen medicijnen dat is toch troep die in je lichaam terecht komt dus ik probeerde dat moment zo lang mogelijk te rekken.

Tijdens mijn zwangerschap liet mijn moeder een artikel uit de krant lezen. Naar aanleiding van dit artikel ben ik naar de informatieavond van Bertha gegaan. Aangezien ik toen in verwachting was had ik wel besloten om op dat moment er niets mee te doen. Na de zwangerschap attendeerde mijn moeder mij nogmaals op de praktijk van Bertha. Ik vond het spannend, vooral de hypnose. Ik had het wel eens op de televisie gezien en was bang dat ik er niet bij zou zijn. Ook was ik bang dat als ik achter de oorzaak van mijn migraine zou komen ik daarna een ander mens zou worden.

Wat betreft de angst voor de hypnose, ik ben er de hele tijd bij geweest. Vertel het nu vaak aan anderen maar die geloven dat niet, zij hebben dan ook nog het beeld van wat ze op televisie zien voor zich. Ik weet inmiddels dat dat beeld niet klopt. Mijn angst dat ik een ander mens zou worden is ook niet uitgekomen. Ik ben niet iemand anders geworden, maar ga wel anders met dingen om, leg dingen die me anders behoorlijk bezig konden houden makkelijker naast me neer. Voordat ik begon was ik al blij geweest als mijn migraine naar 1 keer per maand zou gaan. Nu ben ik al een tijd helemaal migraine vrij.

In het begin dacht ik dit is niks voor mij. De informatieavond heeft dat wel veranderd. Voor mij is het wel belangrijk dat ik mij op mijn gemak voel bij de persoon. Daarnaast heeft de informatie mij geholpen om anders naar hypnose te kijken. En ja ik denk dat je er wel voor open moet staan, als je denkt dit gaat voor mij echt niet werken dat het dan ook niet gaat werken.

Iris, 27 jaar, Smilde

Wil je meer weten over migraine en hypnotherapie? Download dan het gratis e-book van Bertha.

MENU