Migraine? Je kan er echt vanaf komen!

Al een jaar of 15 heb ik maandelijks migraine. In de periode dat ik een burnout had had ik het niet, maar helaas kwam het daarna net zo hard weer terug. Ik heb van alles geprobeerd om er vanaf te komen: medicijnen, yoga, accupunctuur, massages, ademhalingsoefeningen. Ik hield ook een dagboek bij wanneer ik last had van migraine, maar heb nooit echt een verband gezien. Omdat ze altijd rond mijn menstruatie kwamen legde ik de link dat het hormonaal was. Dat had de huisarts ook al gezegd. En op een gegeven moment leg je je erbij neer dat je die migraine-aanvallen hebt. 

Tijdens zo een aanval leek het altijd alsof ik van de wereld was afgesloten. Mijn hele lijf zat vast, vooral mijn nek en schouders, maar ook mijn reactievermogen en mijn humeur werden aangetast. Mijn partner zei dat wanneer de aanval voorbij was ik een stuk liever werd, alsof ik mezelf een bepaalde hardheid aanmeet tijdens zo een 3 daagse aanval, om maar niet de pijn te hoeven voelen.

Via een verwijzing van Astrid Davidson op Facebook naar Bertha werd ik getriggerd om eens een webinar van haar te volgen. Vooral ook omdat ze zei dat migraine gedrag is. En tijdens haar webinar dacht ik dit zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Vol goede moed ging ik dan ook voor mijn eerste afspraak naar Bertha in Esloo. Wat een heerlijke omgeving en een prettig huis om binnen te komen. Bertha stelde me direct goed op mijn gemak en na een kennismakingsgesprek en veel vragen vanuit Bertha, begon de sessie. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, maar poeh wat kwam ik, onder hypnose en met haar begeleiding, relatief eenvoudig bij een situatie die je blijkbaar nog heel helder voor je kan halen inclusief wat je voelde. Je bent ook de gehele tijd volledig aanwezig, alleen in een hele diepe relaxte staat van zijn.

Na de sessie dacht ik zo dat is opgelost, het voelde alsof ik volkomen geland was en ik voelde me blij en huppelig. Dat verdween alleen wel nadat ik vier dagen later zo een heftige aanval kreeg dat ik ‘s nachts op de vloer ben gaan liggen om de pijn te verplaatsen naar mijn lijf. Bertha gaf toen aan dat bij iedereen de reactie na een sessie anders kan zijn, soms wordt een aanval eerst heftiger, of juist minder. Ik was wel wat teleurgesteld, maar dat kwam door mijn eigen verwachtingen. Bertha had van te voren gezegd dat er zeker twee sessies nodig waren om verandering te merken. 

De tweede sessie heeft mij zo veel inzichten gebracht en ik voelde me na de sessie, verlicht. Ik wist nu waarom ik mijn gedrag migraine veroorzaakte. Op de vraag wat mij migraine bracht zei ik in de eerste sessie; rust omdat ik toch niets anders kon dan rustig aan doen. En na de 2de sessie begreep ik dat alleen ik de migraine kan tegenhouden door anders om te gaan met bijvoorbeeld mijn energie, tijd en hoe ik op situaties reageer. Ik heb sinds de tweede sessie nog één lichte aanval gehad die ik ook volkomen kon verklaren en ook kon verminderen door de oefeningen die Bertha me geleerd heeft. En daarna niet meer!

Als je open staat voor hypnose en je wilt met jezelf aan de slag om jouw gedrag te veranderen, dan raad ik je zeker aan om met Bertha aan de slag te gaan. Ze zegt waar het op staat en toch begeleidt ze met alle liefde en rust.

Groetjes Denise

MENU