Migraine en medicijnen

Tijdens de interviews die ik heb gehouden, hoorde ik regelmatig van mensen dat ze mijn website hebben bezocht omdat ze graag willen stoppen met de medicijnen die ze gebruiken en op zoek zijn gegaan naar een andere manier om hun migraine aan te pakken.

De website mijnmedicijn.nl/migraine is een onafhankelijke platvorm waar mensen hun ervaringen positief/negatief met medicijnen voor onder andere migraine op kwijt kunnen. Bij migraine staan maar liefst 600! reacties geschreven. Een aantal daarvan staan hieronder.

Ik heb vanaf mijn 15de jaar last van migraine. Vanalles geprobeerd. Nadat ik voor hoge bloeddruk medicijnen slikte verminderde de aanvallen wel van hevigheid en kon ik ze met sumatriptan redelijk handelen. Sinds ik van een cardioloog exforge, dat o.a. Uit amlodipine bestaat had ik geen migraine meer. Omdat mijn bloeddruk erg laag werd ben ik gestopt met exforge. Na vijf weken kwam de migraine weer terug. Toen ben ik met exforge gestart en sindsdien geen migraine meer. Geen bijwerkingen.

Mijn maandelijkse migraine duurt ca. 2 dagen/avonden. Rizatriptan (voorheen Maxalt) helpt goed en ik word hoofdpijnvrij wakker. Het vernauwt de bloedvaten wat bij mij juist nodig is in die dagen. Mijn bijwerkingen: licht in het hoofd, duizeligheid, nare smaak in mond. Het duurt best lang voordat het aanslaat, zeker een uur. Smelttabletten zijn smerig, bosbessensmaakje maakt het alleen maar erger. Maar het helpt goed.

Als ik hoofdpijn voel opkomen neem ik 2 excedrines. Vaak gaat het daarmee weg. Als het niet overgaat neem ik 1 zolmitriptan en dan is het bijna altijd na een uurtje weg (even in het donker en stilte gaan liggen erbij). Moet wel zeggen dat ik dagelijks hoofdpijn heb die overslaat in migraine als ik niets neem. Zolmitriptan is mijn enigste uitweg dan nog om terug degelijk te functioneren.

Voor gebruik triptanen 1 tot 3 dagen op bed met ernstige hoofdpijn, lichtgevoeligheid, braken. Nu bij eerste verschijnselen inname frovatriptan, daarna wisselend van 1/2 uur tot 2 uur, afname verschijnselen, weer helemaal fit! Wondermiddel. Gelukkig geen last van bijwerkingen, al vraag ik me wel af hoe schadelijk het op den duur is, om met tussenpozen van enkele weken soms 2 keer per week dit middel te slikken. Houdt voor mij in, soms 3, soms 6 tabletten per maand. P.S.: Voor gebruik Frovatriptan gebruikte ik een smelttabelt, hielp de eerste maanden wel, maar steeds minder, zodat ik 3 dagen achter elkaar een tablet gebruikte.

Was niet goed voor mij, natuurlijk ging de migraine weg, maar de bijwerkingen (hartkloppingen, zo hard dat ik s’nachts niet meer kon slapen en misselijkheid) waren te sterk en ik werd er bang voor.

Wat mij opvalt aan al die verhalen is dat het een hele zoektocht is om het juiste medicijn te vinden, dat sommige medicijnen op den duur hun werking verliezen, de bijwerkingen er ook voor zorgen dat sommige mensen stoppen met slikken. Super als jij een medicijn hebt dat goed werkt en dat de bijwerkingen ook prima te hanteren zijn voor jou. Mocht dit niet zo zijn of ben je het zat om iedere keer je lichaam vol te stoppen met medicijnen kijk dan of hypnotherapie iets voor jou kan betekenen.

Zelf heb ik ook jaren geprobeerd om het juiste medicijn te vinden. De bijwerkingen vond ik vaak erger dan de kwaal of het medicijn deed onvoldoende wat het me had beloofd. Of ik voelde me de hele week duf, dan was ik liever een hele dag kwijt en kon ik de rest van de dagen gewoon functioneren. Uiteindelijk ben ik door hypnotherapie zowel van de migraine als van de medicijnen af gekomen.

Wil je meer weten over migraine en hypnotherapie? Download dan mijn gratis e-book.

MENU