Migraine die uitdooft

Via een vriendin die ook met behulp van hypnose van haar migraine af is ben ik bij Bertha gekomen. Ik had eerst het e-book gelezen, vervolgens het online programma gevolgd. Door de filmpjes in het online programma was ik al wat bekend met hypnose en met Bertha. Het was wel grappig dat toen ik haar voor het eerst zag ik het gevoel had haar al heel lang te kennen omdat ik haar al heel vaak in de filmpjes had gezien.

Mijn migraine is gestart toen ik uit huis ging en op mezelf ging wonen. Het begon heel geleidelijk met steeds meer hoofdpijn wat uiteindelijk overging in migraine. Zelf had ik het idee dat het voor een groot deel hormonaal bepaald was maar ik ben ook wel een stresskip.

Ik had al een heel traject doorlopen bij de neuroloog, medicijnen en vele alternatieve geneeswijzen, yoga mindfullnes, hebben me niet van de migraine afgeholpen. Ik ben begonnen met de pil en ook weer gestopt. Ik was behoorlijk radeloos omdat alles wat ik deed om er van af te komen geen of heel weinig resultaat had. En doordat ik zo vaak last heb blijf ik eigenlijk alles ook maar proberen om er van af te komen alhoewel je wel steeds moedelozer wordt van alle hoop die je elke keer hebt maar toch weer uitdraait op niets.

Wat voor mij veel verschil maakte was dat Bertha zelf migraine heeft gehad. Het praat makkelijker, ze herkent je verhaal en de uitleg die zij geeft over bepaalde dingen zoals hormonen zijn niet de oorzaak maar een trigger maken dat ik goed mee kon gaan in haar verhaal.

De hypnose op zich vond ik niet zo eng, ik vind het erg vergelijkbaar met mediteren. De vragen van Bertha vond ik wel confronterend, het stuk waar je eigenlijk nooit meer naar toe wil, de pijn die je eigenlijk nooit meer wilt voelen ga je toch weer opzoeken met nu wel het verschil om het op te lossen. Bij mij, en dat wist ik ook wel, zat er veel verdriet over het gevoel van niet goed genoeg zijn. Mijn omgeving heeft me vroeger vaak dat gevoel gegeven. En daar ben ik nog steeds gevoelig voor. Iemand hoeft maar op een bepaalde manier naar mij te kijken of te zuchten en ik voel mijn hele lichaam in de stress schieten. Daarom doe ik graag alles goed om maar te voorkomen dat ik die blik krijg of iemand hoor zuchten.

In totaal ben ik vier keer bij Bertha geweest. Mijn migraine is met 80% verminderd en ik merk nog steeds dat aanvallen minder en minder worden en ook steeds minder heftig zijn, alsof het aan het uitdoven is. Inmiddels weet ik dat ook die laatste 20% wel gaat verdwijnen.

Naast mijn migraine ben ik het nare gevoel van in de stress schieten ook kwijt. Tuurlijk hoor ik nog wel eens iemand zuchten of op een bepaalde manier naar mij kijken maar het heeft niets meer met mij te maken. Wat een winst is dat.

Ik hoop dat door mijn ervaring te delen ook anderen de stap zetten. Bertha dankjewel!

Lisette, Naarden

Wil je meer weten over migraine en hypnotherapie? Download dan het gratis e-book van Bertha.

 

MENU