Migraine aanpakken zonder medicijnen

Op dinsdagavond 12 september gaf ik de lezing ‘Ontsnap uit de gevangenis die migraine heet’ in Huize Frankendael in Amsterdam. In deze lezing vertelde ik meer over mijn aanpak van migraine zonder gebruik te maken van medicijnen. Vaak ligt de oorzaak van migraine in een gebeurtenis uit het verleden. Deze gebeurtenis kunnen we ons meestal nog wel herinneren maar niet de conclusies die we toen hebben getrokken. Conclusies waar we vervolgens naar zijn gaan handelen en leven. Soms al zo lang dat we niet anders weten dan dat we doen zoals we doen: je krijgt er letterlijk migraine van.

Als therapeut behandel ik mensen met migraine, veelal mensen die daar al jarenlang last van hebben. En ja … ik weet als ervaringsdeskundige waar ik het over heb. Meer dan 25 jaar ben ik geplaagd door migraineaanvallen. Jarenlang heb ook ik geprobeerd om met behulp van medicijnen en andere alternatieve methodes migraine de baas te worden en te ontsnappen aan de verschrikkelijke pijn en het ellendige gevoel van een aanval.

“Voor mij was migraine een manier om rust te nemen, om uit mijn hoofd te komen, tijdens een migraine aanval kon ik niet meer denken. Het denken dat juist zo belangrijk voor mij was. Mijn denken zorgde ervoor dat ik alles onder controle kon houden. Tijdens een migraine aanval was het enige dat ik kon doen, de controle los laten. En wat maakte nou dat ik zo graag de controle wilde vasthouden? Als kind ben ik geopereerd aan mijn amandelen, de operatie ging niet goed en het had niet veel gescheeld of ik was dood gegaan. Onbewust heb ik daar de volgende conclusie getrokken: laat niet de controle los want dan kun je dood gaan. Niet dat ik daar me de hele dag van bewust was, ik vond het normaal en dacht dat iedereen zo in elkaar zat en functioneerde“.

Door bewust te worden van en aan de slag te gaan met de achterliggende oorzaak is het mij gelukt om om te ontsnappen aan mijn migraine. Graag wil ik dit uitdragen zodat anderen hiervan kunnen profiteren. De ervaring in mijn praktijk leert dat bij zeven van de tien mensen migraine verleden tijd is.

Wil je meer weten over migraine en hypnotherapie? Download dan mijn gratis e-book.

MENU