Ken jij Dafne Schippers?

In 2015 stond de atlete Dafne Schippers met een barstende koppijn aan de start van de 4×100 meter. “Ik heb vannacht niet veel uren gehad, want ik lag pas om kwart over twee op bed. Toen ik op stond had ik meteen een stevige migraine.” Het Oranjekwartet liep zich naar een Nederlands record van 42,32. Dat leverde de derde plaats op in de serie en het was de vierde tijd van alle deelnemende landen. “Mijn lijf voelde goed en ik wilde het team niet in de steek laten”, zei Dafne.”Ik hoop de komende uren wat rust te nemen en hopelijk voel ik me in de finale beter. Maar deze reactie is natuurlijk niet zo vreemd. Ik heb deze week al drie wedstrijden gehad in tijden die ik nog nooit heb gelopen.”

Regelmatig lees ik berichten van (top) sporters met migraine. Zoals bijvoorbeeld deze: Bij DOVO stond zaterdagmiddag niet Rodney Ubbergen onder de lat, maar Koen Hagelstein. Trainer Gert Kruys besloot Ubbergen te passeren, waarop de doelman een migraïne-aanval kreeg en ziek naar huis ging. ,,Ik hoorde van de trainer dat ik niet zou spelen. Daar was ik het niet mee eens. Toen ik het hoorde, voelde ik van die flikkeringen in mijn gezicht opkomen vanwege de stress. Ik heb een migraineaanval gekregen”, reageert hij tegenover het AD.

Of deze uit de kaatswereld (een spel dat gespeeld wordt in Friesland). Voor aanvang van de finale sloeg het noodlot voor Harmke Siegersma toe. Zij werd geveld door een migraine aanval en miste de aanvang van de finale. Bij 1-1 en 6-2 kwam zij alsnog in het veld maar toen was de formatie van Ilse Tuinenga al hard onderweg naar de bloemen.

Wat zou ik graag Dafne willen interviewen. Welke invloed heeft migraine op haar en op haar functioneren. Wat heeft migraine haar opgeleverd en wat heeft het haar gekost? Zo maar wat vragen die ik graag aan haar zou stellen. Ken jij Dafne, of weet je hoe ik met haar in contact kan komen? Laat het me weten dan ga ik haar vragen of ze door mij geïnterviewd wil worden over haar migraine. Je kan mij bereiken via bertha@demigrainespecialist.nl

#DelenIsFijn

MENU