Het gezicht van migraine

Ik zag deze week een bericht langs komen dat de ‘migraine pose’ een geliefde pose is in Hollywood. Vorig jaar was dat de ‘bambi pose’ maar nu dus de ‘migraine pose’. Niet dat de mensen met een ‘migraine pose’ migraine hebben maar het schijnt een perfecte pose te zijn. Bij deze pose trek je met een of twee handen je gezicht strak bij je slapen, alsof je last hebt van migraine. Deze pose zorgt ervoor dat er een soort facelift effect te zien is, je jukbeenderen schijnen er beter zichtbaar van te worden en je ogen worden ook lekker strak getrokken. En bijkomend voordeel je kunt ook nog eens laten zien hoe mooi je handen eruit zien. Tja, het gevoel wat ze erbij hebben zal wel niet overeenkomen met migraine….

Dan liever aandacht voor het project of eigenlijk de droom van Hottie Wiersma. Het is namelijk de droom van Hottie om het boek en de reizende tentoonstelling “Twee Gezichten” door het hele land te verspreiden zodat mensen met migraine meer steun en begrip krijgen. Door het boek en de tentoonstelling wil Hottie mensen met migraine iets in handen geven waarmee ze in korte tijd aan anderen duidelijk kunnen maken wat migraine betekent. Om dat wat meestal verborgen blijft zichtbaar te maken. Want als je een migraine aanval hebt wil je tocht het liefst onzichtbaar zijn. Thuis in bed met de gordijnen dicht en verder niemand om je heen.

Om te laten zien hoe beroerd mensen zich voelen tijdens een aanval heeft Hottie mensen tijdens een aanval gefotografeerd en korte verhalen geschreven. Van deze foto’s en verhalen wordt nu dus een boek en een tentoonstelling gemaakt. Om dit te kunnen realiseren heeft ze een crowdfunding actie opgezet zodat het boek kan worden vormgegeven, de redactie gedaan kan worden en de reizende tentoonstelling van start kan gaan. De tentoonstelling wordt gratis ter beschikking gesteld aan de migraine campagne en aan hoofdpijncentra en het boek kan eind juli via internet besteld worden. De crowdfunding actie is geslaagd, het benodigde bedrag is opgehaald en Hottie kan haar droom gaan waarmaken. Meer info over het project van Hottie is te vinden op www.hoofdpijncentra.nl/laatstenieuws.html en op www.tweegezichten.nl

En dan kan heel Nederland en misschien in de toekomst ook heel Hollywood zien dat een ‘migraine pose’ er in het echt iets anders uitziet.

MENU