Geloof, hoop en migraine

Deze week belde ik met Els. Els heeft inmiddels twee sessies gehad om haar migraine aan te pakken. Na de tweede sessie hadden we afgesproken om elkaar even te bellen hoe het gaat en of het nog nodig is om een derde sessie in te plannen. Ja, zei Els het gaat heel goed. Heb geen migraine meer gehad, maar ik durf nog niet te geloven dat het echt over is. Ik heb al zo vaak gehoopt dat mijn migraine voorbij zou zijn en nu het echt zo is durf ik het bijna niet te geloven.

De gedachten van Els zijn zo herkenbaar. Ook ik heb zo vaak iets geprobeerd om mijn migraine aan te pakken maar vervolgens was ik weer enorm teleurgesteld als ik vervolgens weer uitgeschakeld was door een flinke aanval.

Op een gegeven moment durf je gewoon niet meer te hopen of te geloven in een oplossing. De teleurstelling, verdriet werd er alleen maar groter door. En dan ook nog eens al het geld dat ik er aan uit had gegeven. Of de berichten die je dan leest in de media dat migraine niet te genezen is. Allemaal zaken die niet echt helpen om geloof en hoop in oplossing te houden.

Wat als er nu wel een oplossing zou zijn die je migraine definitief aanpakt, dat je daar zelf iets aan kunt doen. Je niet langer afhankelijk hoeft te zijn van medicijnen. Je niet langer bang hoeft te zijn dat er weer niet op jou gerekend kan worden omdat je migraine hebt.

Hoe zou jouw leven er uit zien zonder migraine….

Het is eigenlijk ook heel logisch dat je niet meer durft te hopen, niet meer durft te geloven in een oplossing voor jouw migraine. Je wilt niet opnieuw teleurgesteld worden. Jje wilt niet opnieuw er achter komen dat ook dit medicijn niet helpt of dat je aangepaste brillenglazen er nog steeds niet voor zorgen dat migraine verleden tijd is.

Het is niet jouw schuld dat het tot nu toe niet gelukt is. Je hebt namelijk tot nu toe naar de verkeerde oplossing gezocht. Je hebt geprobeerd om alle symptomen van migraine aan te pakken. Wat als je daarmee stopt en op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak van jouw migraine? Wat als je weet te achterhalen waarom jouw lichaam migraine doet? Wat als je ontdekt dat dit vaak iets is wat vroeger ontstaan is omdat het toen er voor zorgde dat je met een bepaalde situatie kon omgaan maar nu niet meer nodig is?

Met mijn aanpak ga je op zoek naar de achterliggende oorzaak van migraine en ga je deze aanpakken in plaats van de symptomen te bestrijden. Zodat je hoop op een migraine vrij leven nu waarheid kan worden.

Barack Obama zei het volgende over hoop in zijn overwinningstoespraak: Hoop is datgene in ons, dat volhoudt, ondanks alle bewijzen van het tegendeel, dat er iets beter ons te wachten staat als we de moed hebben om ernaar uit te reiken, om ervoor te werken en om ervoor te vechten.

MENU