Geen touw aan vast te knopen

Mijn migraine is niet echt regelmatig. Soms heb ik twee aanvallen in een week soms een maand niet. Kortom geen touw aan vast te knopen. Ik had al heel veel rare dingen geprobeerd om er van af te komen. Ik ben ook bij de hoofdpijnkliniek geweest, neurologische onderzoeken, medicijnen, acupunctuur en nog veel meer. Een van de artsen in het ziekenhuis adviseerde mij om mijn pijn te leren verminderen met behulp van zelfhypnose.  Toen ik daar naar ging zoeken kwam ik bij Bertha terecht.

Ze adviseerde me voor zelfhypnose haar boek of online programma aan te schaffen dat heb ik niet gedaan, ik heb gekozen voor een traject om de oorzaak van mijn migraine te vinden. De eerste keer vond ik spannend, en toch was het anders dan ik me had voorgesteld. We hebben best lang over van alles en nog wat zitten praten. Toen vielen er bij mij al heel wat dingen op hun plek.

Ik heb niet een heel fijne jeugd gehad, zowel thuis als op school was ik eigenlijk altijd een beetje het pispaaltje. Ja en daardoor ben ik me wel op een bepaalde manier gaan harden in het leven. Nou ja ik kan daar wel bladzijden over schrijven. Wat me nog altijd bij gebleven is dat Bertha zei: je kunt het verleden niet veranderen, je kunt er wel anders naar kijken.

Vooraf had ik heel veel twijfels en het meest twijfelde ik of het bij mij wel zou lukken. Je zal net zien ben ik niet in hypnose te brengen. En nu denk ik nog steeds wel eens volgens mij is het niet gelukt om mij in hypnose te brengen. Volgens Bertha komt dat omdat ik er een bepaald beeld bij heb wat niet juist is. Daar heeft ze misschien wel gelijk in ook. Ik denk bij hypnose dat je helemaal weg bent en niet meer weet wat je doet of zegt maar dat is het dus niet. En ik dacht ook een beetje van hocus pocus en dan is het weg, nou dat klopt dus ook niet.

De hypnose vond ik ook wel gek en bijzonder. Als eerste ging Bertha met mij een oefening doen waarin ik één arm lichter moest maken, nou dat was een rare gewaarwording. Je arm gaat omhoog, je ziet het gebeuren, maar je doet het niet zelf. Je bent er gewoon bij, je hoort alles, je voelt alles, je ziet alles. Nou ja ik blijf het raar vinden.

Het fijne vond ik dat Bertha naast hypnose ook andere technieken kan, zo heb ik een opstelling gedaan met mijn familie en ik vond het verrassend hoeveel dat voor mij veranderd heeft. Ik had dus verwacht dat het niet zou werken maar dat heeft het wel gedaan en het heeft mij ook meer opgeleverd dan alleen mijn migraine. Ik ben anders tegen dingen aan gaan kijken en reageer ook anders dan vroeger op dingen.

Mijn migraine is  nog niet helemaal verdwenen maar de aanvallen zijn met ik denk wel 80% minder geworden en die er nog over zijn zijn niet meer zo zwaar en ik kan dit dan ook aan iedereen aanbevelen. Ook als je er niet in gelooft.

Merel


Wil je meer controle krijgen over jouw migraine aanvallen dan kan ik je van harte het boek van Bertha en het online programma aanbevelen. Daarin leer je in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval.

MENU