Een fijn migrainevrij 2017

Wat maakt toch dat we wel willen veranderen maar het toch ook weer niet doen. We maken goede voornemens voor het nieuwe jaar maar deze goede voornemens zijn al weer verdwenen voordat het nieuwe jaar goed en wel begonnen is. We willen namelijk wel verandering maar niet zelf veranderen.

Want bij goede voornemens horen veranderingen. En die veranderingen willen we liever niet. Want die veranderingen brengen twijfel en onrust met zich mee. En als we iets niet fijn vinden in ons leven is het twijfel en onrust.

Daarom houden we het graag bij het oude. Dan voelen we die twijfel en onrust niet, nou ja we voelen die wel maar we hebben zoveel methodes gevonden om daar mee om te gaan dat dit wel onder controle is te houden.

Maar van binnen gaat het helemaal niet goed. We raken steeds verder van onszelf verwijderd. We raken van ons pad af. En als dat gebeurt, doet ons onbewuste er van alles aan om dat ons te laten weten. Alleen weten we inmiddels niet meer hoe we de boodschappen van ons onbewuste moeten vertalen naar nu.

Dus gaan we naar de dokter voor medicijnen als we niet meer goed kunnen slapen of ons neerslachtig voelen. We willen zo snel mogelijk van onze klachten af. Dit is niet anders voor mensen met migraine. Ook zij willen graag snel van hun klachten af. En als dit met medicijnen niet lukt dan gaan ze vaak op zoek naar alternatieven. Ze passen hun leefstijl aan, volgen een dieet, etc. Allemaal zaken die gericht zijn op de symptomen en niet op de achterliggende oorzaak.

Soms wachten mensen zo lang tot ze een wake up call krijgen, het moment dat de onderliggende emoties niet meer binnen te houden zijn. Of alles in één keer naar buiten moet. Alle oude methodes die ooit werkten om de boel onder controle te houden werken niet meer. We krijgen ernstige gezondheidsklachten, we raken vrienden of geliefden kwijt, je baan is er niet meer, etc. Pas dan kan het roer om.

Natuurlijk kun je wachten op dat moment van de wake up call. Je kunt ook nu aan de slag gaan met alles wat er onder de oppervlakte speelt. Door nu te investeren in jezelf. Want verandering begint altijd van binnenuit.

Ik help je graag om die verandering te maken om de achterliggende oorzaken van jouw migraine op te lossen. Om in 2017 migrainevrij te worden.

Wil je meer controle krijgen over jouw migraine aanvallen dan kan ik je van harte mijn boek en online programma aanbevelen. Daarin leer je in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval.

 
MENU