[column] Migraine in de media

Als de migrainespecialist volg ik allerlei nieuws op het gebied van migraine. In deze rubriek zal ik een verzameling geven van het nieuws in de afgelopen periode.

Belgische Week van de Migraine
In mei was er in België de Week van de Migraine. Deze week werd er de aandacht gevestigd op het schuldgevoel dat migrainepatiënten zich vaak aanpraten, wanneer ze uitjes met vrienden of zakelijke afspraken moeten annuleren door een migraineaanval. Migraine is tenslotte onzichtbaar, en dat zorgt -helaas- voor veel onbegrip. Bovendien durven verschillende migrainelijders niet over hun situatie te praten met anderen, enerzijds omdat ze zich generen, anderzijds omdat ze anderen niet tot last willen zijn. Omdat de ziekte onzichtbaar is, stoten verschillende migrainepatiënten ook op onbegrip. Op www.youtube.com/watch?v=9EXH9uR2-wU het verhal van Juliette over haar leven met migraine.

Documentaires over Migraine en over Hypnose
Verder twee documentaires die ik met veel belangstelling heb gekeken. De eerste: orkaan in je hoofd, gaat over migraine. Ik schreef er een blog over die je hier terug kunt lezen en daarbij de link naar de documentaire. De tweede documentaire: hypnose op recept, gaat over hypnose toepassingen in het ziekenhuis. Ook hierover heb ik een blog geschreven die je kunt teruglezen met daarin de link naar de documentaire.

Nieuw medicijn tegen Migraine?
En er was natuurlijk het nieuws over een nieuw medicijn. In de VS is er een nieuw medicijn beschikbaar. Het middel werkt bij 40 procent van de patiënten. Er zijn geen bijwerkingen op korte termijn en of er bijwerkingen zijn op lange termijn wordt nog onderzocht. Het medicijn wordt door middel van een maandelijkse injectie toegediend. In Nieuwsuur werd er aandacht aan besteedt. De vraag is nog wel als het middel wordt goedgekeurd voor de Europese markt of het dan ook vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Het medicijn kost namelijk ongeveer 6000 euro per jaar.

Nieuw webinar
En dan nog een nieuwsfeitje uit mijn eigen praktijk. Deze maand gaf ik voor het eerst een webinar over mijn aanpak bij migraine. En gezien de reacties van de mensen die er live bij waren die avond, voldoet dit webinar absoluut aan de behoefte. Dus ook deze ga ik vaker geven net als het webinar over mijn kijk op migraine. Meld je gerust aan, ook als je niet op die dag kunt, het webinar is namelijk ook daarna nog een aantal dagen beschikbaar. Zeg maar een soort uitzending gemist.

MENU