Breek je vrij

Een tijdje geleden alweer was ik bij de boekpresentatie van Edwin Selij zijn boek Breek je vrij, van denkfout naar denkgoed. Ik heb veel opleidingen gevolgd bij Edwin en veel van hem geleerd. Hij brengt zijn opleidingen met heel veel humor en daar hou ik enorm van. Het is leuk om te leren en het is nog leuker als je daar veel bij kunt lachen.

De boekpresentatie was eigenlijk een mini workshop breek je vrij. Vorig jaar heb ik geassisteerd bij een breek je vrij evenement en dat was super om daar bij te zijn. Drie dagen lang gaan deelnemers aan de slag met hun problemen waar ze vanaf willen. Drie dagen vol energie en inzichten. En dan is het zo mooi om te zien hoe iedereen na die drie dagen zichtbaar veranderd is en vol nieuwe kracht en energie naar huis gaat.

In het boek staan 10 vragen. Aan de hand van deze 10 vragen kun je je probleem op trommelen (zo noemt Edwin dit).

  • Hoe weet ik dat ik dat probleem doe en wanneer doe ik het?
  • Wat gebeurt er met mij als ik in zo’n situatie kom, wat voel ik dan?
  • Herken ik dat gevoel van vroeger?
  • Wat geloof ik over mijn probleem?
  • Wat geloof ik over mezelf in combinatie met dit probleem?
  • Is dat herkenbaar van vroeger?
  • Hoe was dat vroeger? Bij wie of wat heb ik dat het meest?
  • Hoe komt dat?
  • Welke gebeurtenis komt er dan omhoog?
  • Wat is daar de positieve intentie van?

Deze vragen worden per stuk nog nader toegelicht in het boek.

Wat kun jij hier nu mee als je migraine hebt?

Misschien heb jij al een idee wat jouw achterliggende probleem is met betrekking tot jouw migraine. Ben je bang om de controle te verliezen, bang om er niet bij te horen, angst om er alleen voor te staan, etc. Wat maakt dat jij zoveel in je hoofd zit? En kijk eens welke inzichten je dan krijgt als je bovenstaande vragen beantwoordt met jouw achterliggende probleem/oorzaak.

Nu snap ik dat het misschien best lastig is om dit te doen zonder de rest van het boek te kennen. Daarom geef ik er één cadeau. Wil jij dit boek graag hebben? Laat het me weten per mail bertha@vakb.nl Reageren kan tot woensdag 20 december 2017.

Wil je meer weten over breek je vrij, kijk dan even op www.breekjevrij.nl

MENU