Alsof ik door een andere bril kijk

In 2016 ben ik via de website bij Bertha terecht gekomen. Ik had veel last van migraine sinds mijn 22e. Er waren dat jaar ook wel een paar heftige dingen gebeurd maar daar had het voor mijn gevoel niet zoveel mee te maken.

Vooraf had ik heel veel twijfels. Ik heb Bertha vooraf dan ook uitgebreid telefonisch gesproken. Mijn grootste twijfel, of eigenlijk angst was dat er dingen naar boven zouden komen die ik niet zou weten.

Ik vond de sessies heftig, en nee er kwamen geen dingen naar boven waar ik geen weet van had. Wel dingen waarvan ik niet wist dat ze zoveel indruk op mij hadden gemaakt. Na een sessie was ik altijd wel weer een tijdje nodig om alles op een rijtje te krijgen en dat was prima. Eigenlijk ging ik naar Bertha voor mijn migraine maar ik heb het gevoel dat ik juist veel meer heb gewerkt aan de andere dingen en dat daardoor mijn migraine ook niet meer nodig is.

Voor welke mensen dit geschikt is? Dat vind ik een moeilijke vraag. Mensen moeten er denk ik wel voor open staan en bereid zijn met zichzelf aan de slag te willen. Het is niet zo dat je in hypnose zonder dat je er zelf iets mee hoeft het even wordt opgelost. Nou ja zo was het voor mij. Misschien is het voor anderen wel totaal anders geweest. Ik vond het zo nu en dan hard werken. Voor mijn gevoel ben ik heel erg veranderd maar als ik dat aan mensen om mij heen vraag dan vinden ze dat van niet.

Mijn migraine is weg maar ik sta ook vrijer in het leven sinds het traject. Ik trek me dingen niet zo zwaar meer aan. Tja hoe moet ik het zeggen, alsof ik alles door een andere bril bekijk.

TvdW

Wil je meer weten? Download dan het gratis e-book van Bertha of maak kennis met Bertha via één van haar webinars.

MENU